top of page

Marina di Massa

De stad

Marina di Massa is de levendige badplaats van de provinciehoofdstad Massa. Het centrum van Massa wordt gedomineerd door het 15e-eeuwse Castello Malaspina. Het kasteel, dat zich op een berg verheft, is voor publiek toegankelijk. Op het Piazza Aranci staat het elegante Palazzo Ducale met zijn rijke façade uit 1701. De belangrijkste kerk van Massa is de kathedraal die opgedragen is aan de heiligen Sint Franciscus en Sint Paulus.De boulevard van Marina di Massa is het hart van het stadje met tal van eettentjes, restaurants en loungebars. De bekende pier loopt vanaf deze boulevard Viale Amerigo Vespucci de zee in. Van daaraf heb je een adembenemend panorama over zee en op de hoge Apuane Alpen. Marina di Massa heeft ruime zandstranden, zowel privaat als publiek (meest dichtbij is het zandstrand van Partaccia, op loopafstand van Casa-Toscana). Er is in deze omgeving alle gelegenheid voor wandelen, fietsen, zwemmen, vissen of zeilen, bijvoorbeeld via de jachthaven Bocca di Magra (goed te fietsen).

<<<< Twee slide-shows geven een impressie van de omgeving waarin Casa-Toscana gesitueerd is.

Temperatuur


Door op de link "het weer in Marina di Massa" te klikken, komt u op de site met het weerbericht voor Marina di Massa.Links

 

Door op een van de onderstaande links te klikken komt u op een externe site over de regio.Vanuit Casa-Toscana kun je ondermeer een bezoek brengen aan het mooie Cinque Terre, dat uit 5 unieke vissersdorpjes bestaat. Ook de mondaine badplaats Forte dei Marmi, Viareggio, de bergen van Garfagnana en de marmergroeven van Carrara (foto onder) zijn aan te raden.

 

En uiteraard mag een bezoek aan Florence, Pisa, Lucca en Montecatini Terme niet ontbreken aan je programma. Deze plaatsen behoren absoluut tot dé hoogtepunten van Toscana. Bezichtig kunstwerken uit de periode van de Renaissance in Florence, bewonder de wereldberoemde toren van Pisa, wandel door de sfeervolle straten, over de stadswallen en vele pleinen van Lucca.

 

Geniet in Montecatini Terme van de prachtige omgeving en de thermale baden, waar je heerlijk kunt verkoelen en ontspannen. Je kunt je programma eindeloos verder invullen, Bijvoorbeeld met een bezoek aan het charmante Siena, het groene eiland Elba, het schilderachtige plaatsje Massa Marittima en het rosé-dorpje Bolgheri. Dicht in de directe nabijheid van Casa-Toscana is het genieten in bijvoorbeeld op het strand van Partaccia of  in de plaatsjes Marina di Carrara, Ameglia (foto boven), Sarzana, Lerici, Bocca di Magra, Fivizzano, Pietrasanta en het mondaine Forte dei Marmi.

 

In San Gimingano en Volterra lijkt het alsof je een stapje terug zet in de tijd. In de omgeving van Monteriggioni vind je uitgestrekte wijngaarden waar de rode Chianti-wijn wordt geproduceerd. Als wijnliefhebber neem je ongetwijfeld tijd voor een proeverij.

Combineer naar hartelust natuur, wellness en goede wijnen tijdens je verblijf in Casa-Toscana. om het je gemakkelijk te maken tref je in het appartement reisfolders en boekjes en geeft deze website je alvast een voorproefje, met name op de pagina 'Omgeving'.

bottom of page