top of page

Bereikbaarheid

Routes

​Casa-Toscana, Via Massa Avenza, Massa

Vanuit Nederland met eigen auto (1200km)
ri. Milaan - Parma - La Spezia; A12-afslag Massa; na de tolpoortjes op rotonde linksaf ri. Carrara-Avenza; na circa 3 km links (300m vóór spoortje).

Zie verderop voor meer bijzonderheden.

Vanaf Toscana Aeroporto, Pisa (35 km) met huurauto

A12-afslag Massa; na de tolpoortjes op rotonde linksaf ri. Carrara-Avenza; na circa 3 km links (300m vóór spoortje).

Vanuit treinstation Carrara-Avenza (2 km)
Straat naar beneden volgen ri. Massa; 300m na het spoortje rechts

Vanuit huis met auto/trein naar Livorno 

(info: Treinreiziger.nl).

Vanuit Livorno (60 km)
A12 ri. Genua; A12-afslag Massa; na de tolpoortjes op rotonde linksaf ri. Carrara-Avenza; na circa 3 km links (300m vóór spoortje).

Vliegen

 

Reizen met het vliegtuig naar Toscana Aeroporto te Pisa (35 km van Casa/Toscana) is ideaal en goedkoop. Dagelijks met Ryanair of Transavia vanaf Eindhoven, Düsseldorf / Weeze (D), Charleroi/Brussel (B). Vanaf Köln/Bonn geldt dat ook voor TUIfly en vanaf Amsterdam met Transavia. Deze maatschappijen bieden tevens de voordelige mogelijkheid een auto te huren op het vliegveld. 

Je kunt op het vliegveld ook per spoor: eerst 10 min. met de PisaMover naar Pisa Centraal en dan ca. 50 min. met de trein naar station Carrara-Avenza (2,5 km van het appartement).

Sommige gasten geven er de voorkeur aan om naar Florence, Milaan of Turijn te vliegen en huren daar een auto.

Ligging van Casa-Toscana (blauwe stip) met van linksbeneden naar boven de havens van Portovenere, Lerici, Bocca di Magra, Carrara, Massa (met de marmergroeven bij de witgekleurde bergen) en verder naar rechts volgt Viareggio.

Autoroute plannen

De snelste autorit naar Casa-Toscana maak je:

  • via A67/A73 naar Venlo, 

  • in Duitsland A61-A3-A5 via Mönchengladbach-Köln-Karlsruhe-Freiburg naar Basel (CH),

  • aan de grens kun je het verplichte Zwitserse autobaanvignet kopen,

  • daarna A2 naar Luzern-Gotthardtunnel-Lugano naar Chiasso (I),

  • vervolg de E35 via A9-A8-A50-A1 richting Milaan-Piacenza-Parma,

  • waarna A15 La Spezia,

  • vanaf daar A12 ri. Livorno naar afrit Massa.

NB Reken met minimaal 30 tot 45 minuten file voor de Gotthardtunnel, op vrijdagen vlot het dubbele, met name in zuidelijke richting.  Het weekend is gunstig om te reizen, aangezien er dan geen vrachtverkeer op die autowegen wordt toegelaten. Alternatieve routes:

  • via Straatsburg / Mulhouse naar Basel;

  • Gotthardpas i.p.v. tunnel, circa 1 uur extra;

  • Zurich - Chur - St.Bernardino tunnel.

De eigen parkeerplaats, met Casa-Toscana op de achtergrond.

​Afstanden

 

Forte dei Marmi:   10 km

Massa:                  10 km

Carrara:                10 km

Sarzana:               15 km
Viareggio:             20 km

La Spezia:            30 km

Cinque Terra:       35 km
Pisa (Aeroporto): 45 km

Lucca:                  45 km

Livorno:                60 km

Montecatini T:      90 km

Pistoia:                 90 km

Florence:            120 km

Genua:               120 km

Parma:               130 km

Volterra:             130 km

Elba:                   140 km
Milaan:               230 km
Rome:                400 km

Auto uitrusting
Zorg voor een goede verzekering. Een gevarendriehoek en veiligheidsvesten voor bestuurder en alle passagiers is verplicht. Het is tussen 16 mei en 14 oktober verboden om op winterbanden door Italië te rijden. Als je over een tolbadge beschikt, kun je op de autostrada meteen doorrijden in de rijstroken waar boven de tolpoortjes een geel bord staat met 'TELEPASS'.
Let op de autostrada ook op witte borden met 'Autovelox' of groene borden met 'Controllo Elettronic della Velocita' want dan worden tarjectcontroles uitgevoerd. Net als bijvoorbeeld in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, België en Frankrijk is het in Italië verbonden om je navigatie te voorzien van signalering voor flitspalen. Dat kan je een flinke boete kosten.
Voordat je de grensovergang naar Oostenrijk of Zwitserland passeert moet er een vignet op je voorruit zitten. Kopen kan ter plekke, maar een aanschaf vooraf bij ANWB is aan te bevelen.

Parkeren

In kleinere Toscaanse plaatsjes levert parkeren meestal geen problemen op. Wel goed om te weten: blauwe lijnen om een parkeervak betekent dat je moet betalen voor je parkeerplaats, witte lijnen betekent dat je er gratis kunt parkeren. In grotere plaatsen wordt geadviseerd aan de rand van de stadscentra te parkeren of in parkeergarages. De meeste stadscentra kennen autoluwe zones, de ZTL (Zona Traffico Limitato)

Electrisch rijden

Check voor je vertrek of de laadpas die je in eigen land gebruikt ook werkt in het buitenland. Soms moet je internationaal eerst activeren op je laadpas. De laadpas van ANWB blijkt handig in Europa.

Auto huren

 

Een huurauto is ideaal in combinatie met een vliegvakantie naar Toscane. Eenvoudig vanuit Toscana Aeroporto te Pisa (shuttle bij aankomsthal maar in 10 minuten ook goed beloopbaar) met verschillende aanbieders. Advies is om de auto vooraf online te boeken. Handige vergelijkingssites zijn cheapcars.nl en autohuren.nu. Let op het brandstofbeleid. De auto ophalen en ook weer inleveren met een volle tank (full-full) is het meest voordelig (zie de 'Tips' elders op deze site). Als de auto wordt opgehaald, bieden verhuurbedrijven doorgaans aanvullende verzekeringen aan; voorkom oververzekering. Controleer je auto voor- en achteraf goed op schade en kilometerstand. Maak eventueel enkele foto’s. Op de website van de ANWB staat een checklist.

bottom of page