top of page

Guestbook

Italy is a dream that keeps returning for the rest of your life (Anna Akhmatova)

Al eeuwenlang trekken kunstenaars en rijkeren der aarde naar Toscane voor het heerlijk klimaat, karakteristieke landschap, tal van bezienswaardigheden en gastronomische verrassingen. Wij hopen dat ons appartement je het comfort biedt om zon, zee en cultuur op een ideale manier met elkaar te verbinden. Leg jouw herinneringen en tips - ook voor de volgende gasten - vast in dit guestbook.

 

Wij zijn benieuwd: hoe vond jij het in Casa-Toscana?

We vonden het heerlijk om het startschot te mogen geven in jullie nieuwe appartement. We hebben veel gebruik gemaakt van de fietsen, fijn dat die er waren!
Lotte en Pascale (augustus 2007)Het was hartstikke gezellig en we komen vast nog een keertje terug, want er staat nog genoeg op het programma.
Henny, Joan, Tina en Tonny (oktober 2007)Na de inspanningen van afgelopen augustus om de meubels hier binnen te krijgen, was het erg mooi om ze op hun plek te zien staan. Nu voor een supervakantie.
Raymond en Fabienne (mei 2008)Fantastisch huis en wat nog belangrijker is: eindelijk weer eens uitbundig gelachen om niets.
Klaas (juni 2008)We hebben een heerlijk verblijf gehad in jullie mooie appartement.
Mirella en Patrick (mei 2009)Super. We hebben genoten en zullen hier de omgeving beslist nog meerdere keren onveilig maken. 't Is een toppertje, deze plek!
Jopie, Madelene en Geert (juni 2009)We hebben hier een paar fijne dagen met jullie mogen genieten. Lekker uitrusten, niets moet!
Lisanne, Tonny en Fons (augustus 2009)Het was fijn om in jullie smaakvol ingericht appartement te verblijven.
Frank en Peter (september 2009)Wir haben die Woche hier sehr genossen und wir hatten viele schone Stunden. Insgesamt war der Urlaub schon und erholsam.
Anne-Kathrin, Simone, Lisanne, Sven (mei 2010)


De eerste kennismaking met Italië. Zeker de moeite waard. Het appartement was erg naar onze zin.
Frans, Anny, Eva, Anny en Kees (juni 2010)


Onze eerste avond relaxen op het balkon en even door de interessante boekenkast gesnuffeld. Het begin van een supervakantie in een fantastisch verblijf! Mille grazie.
Nathalie, François, Christoph, Nicolas en Olivier (juli 2011)


Bij binnenkomst was ik blij verrast met dit mooie appartement, een hele eer om hier te mogen verblijven. Heerlijk was het om met de fiets naar het strand te gaan.
Yvon (juli 2011)

 

We voelden ons thuis in dit paleis! Alle ingrediënten zijn aanwezig om de gasten een onbezorgde vakantie te geven met de praktische en stijlvolle inrichting.
Lidwine en Lex (juli 2011)


Gedurende twee weken hadden we hier de perfecte uitvalsbasis om Toscana te verkennen. Je woont hier midden tussen de Italianen. We voelden ons direct thuis, omdat het appartement van alle gemakken en comfort is voorzien. Heerlijk is dat!
Yvette, Gaico, Ellissa, Jolijn en Arlette (augustus 2011)

 

Hier moest het zijn. Achter een muurtje zagen wij het appartement liggen, dat ons van internet bekend voorkwam. Het was een openbaring toen we de voordeur openden.
Sieka en Han (augustus 2011)Nog bedankt voor het gebruik van jullie prachtige appartement. We hebben het erg leuk gehad.
Veronique, Michelle, Jerome, Carin en Colin (mei 2012)We zijn zéér te spreken over de inrichting, maar bovenal een compliment aan uw 'interieur-verzorgster'. Alles was perfect schoon.
Emile cs (mei 2012)

Ook de cultuur kwam aan bod tijdens de jaarlijkse 'Week van het Marmer' in Carrara en het eveneens jaarlijkse literair festival Anteprime in Pietrasanta.

Coco cocobello cocofresco. Cocobuonissimo!

Pascale&Raymond (juni 2012)

 

Wat een prachtig appartement! Letterlijk alles d'r op en d'r aan! Lekker hoor, in de zeewind op het balkon ontbijten.

Han, Sonja, Rik en Daan (juli 2012)

We hebben genoten van het goede weer en al het goede van het Toscaanse leven. Zeer mooie uitstapjes per trein, per boot en per auto.

fam. Mulder&Vos (juli 2012)We hebben genoten van jullie appartement, het strand en de omgeving. Kortom, het is geweldig.
Henk & familie (juli 2012)

 

Een aanrader vinden wij - buiten de veel genoemde plaatsen - 'Equi Terme'. Even door de bergen slingeren, maar dan kom je ook wel op een prachtige plek waar je in de rivier kunt 'badderen' en de zwavelgeur kunt opsnuiven.

Rene, Roos, Lizzy, Max, Noortje, Loek (augustus 2012)

Voor de rest hebben we eigenlijk op het strand gelegen. Dan zijn de fietsen wel heel gemakkelijk.

Ab, Erica en Margot (augustus 2012)

 

Het tripje naar Cinque Terre was zeker de moeite waard. De auto neergezet in Lerici en vanaf daar de boot van 10:30 naar diverse dorpjes gepakt.

Fleur, Jim, Merel en Daniël (augustus 2012)

 

De 'Mario' van restaurant Carretta blijkt Luigi te heten! Hoe de 'Luigi' bij Carretta daadwerkelijk heet, blijft voor ons nog een open vraag.

Ray&Fab (september 2012)

 

Vanaf jullie appartement is het allemaal uitstekend te bewonderen, maar we hebben nog maar een fractie gezien van Toscane, dus we komen nog een keer terug.

Anke, Gabriella, Peter (oktober 2012)

 

Langzaam vervult jouw warmte onze harten,

na 14 dagen nemen we afscheid, met smarte,

je pastelkleuren met het wisselend groen,

Casa-Toscana blijft in gedachten,

we gaan je gewoon overdoen.

Jan, Christa, Sarah, Anne (juni 2013)

 

Er is hier geschiedenis geschreven! Bart wil niet meer kamperen. Een wonder én er is weer een cultuurbarbaar minder.... Bedankt!

Denise & Bart (augustus 2013)

 

Donderdag de kustweg gevolgd tot aan 'Torre de Lago Puccuni' waar we het woonhuis hebben bezocht van Giacomo Puccini.

Lisenka&Steven (augustus 2013)

 

20 graden Celsius aan het strand en een uur rijden, de bergen in, ligt Ceretto, een klein skigebied! Dus deze winter hebben we toch nog sneeuw gezien en gevoeld, wel onder een strakblauwe lucht.

Tina&Peter (maart 2014)

 

Heerlijke week in jullie comfortabele appartement. Lekker eten, mooie uitstapjes in goed gezelschap.

Jopie, Geert, Els, Harrie, Mam (juni 2014)

 

Enorm verrast door dit geweldige appartement. Echt top. Kids komen volledig tot rust en voelen zich in het huis als een vis in het water.

Juul, Luuk, Bas, Paula (augustus 2014)

 

 

Het was een heerlijk lang Paasweekend met ondermeer in Florence het spectaculaire 'Lo Scoppio del Carro di Fuoco' 

Ray &Daphne (april 2015)

 

 

Lekker ge-relaxed, dorpjes bezocht en alles per fiets&trein. Het enige mindere was de hitte, steeds ca. 37'C maakt bepaalde dingen niet te doen. Maaaarrr.... dat geeft mooi de kans om nog eens terug te komen.

Tim &Madelene (juli 2015)

 

Wat een huis, wat een omgeving, kortom, wat een genot. En de keuken is goed voorzien van alle gemakken. We hebben van elke minuut genoten.

Maret, Maurice, Cees & Simone

(augustus 2015)

Het was een heerlijk lang Paasweekend met ondermeer in Florence het spectaculaire 'Lo Scoppio del Carro di Fuoco' 

Ray &Daphne (april 2015)

 

Lekker ge-relaxed, dorpjes bezocht en alles per fiets&trein. Het enige mindere was de hitte, steeds ca. 37'C maakt bepaalde dingen niet te doen. Maaaarrr.... dat geeft mooi de kans om nog eens terug te komen.

Tim &Madelene (juli 2015)

 

Wat een huis, wat een omgeving, kortom, wat een genot. En de keuken is goed voorzien van alle gemakken. We hebben van elke minuut genoten.

Maret, Maurice, Cees & Simone

(augustus 2015)

 

Misschien zijn wij wel de enige gasten tot nu toe in de maand februari.  Wij hebben geluk gehad met het weer: enkele dagen gaf WeerOnline een 9 en een 10. Wij voelden ons meteen thuis in jullie prachtige Toscaanse huis. Mille grazie!

José, Harrie, Tina en Piet (februari 2016)

 

Pasen in Toscane is toch echt een belevenis op zichzelf. Natuurlijk met 'Il Carro di Fuoco' bij de Dom in Florence en de overbevolkte restaurants en straten. Plus de dagen met heerlijke voorjaarszon.

Bert & Joan (maart 2016)

 

Unser Gastpeter hat uns mit seinem schönen Haus und dessen modern-wohnlichem Ambiente eine wunderschönes Urlaubsidyll geboten. Es gab gute Einkaufsmöglichkeiten, kleine Restaurants und einen schönen Strand. Auch für gute Stimmung zum Tanzen wurde nachts etwas geboten, zumindest am Wochenende. Es war rundum ein schöner Urlaub, auch dank des wirklich perfekt eingerichteteten Gasthauses.

Gabi u.a (april 2016)

 

(Huis-) Toscana had ons veel te bieden. We hebben er 14 dagen van genoten.

Riet & Geurt, Sophie & Flip, (april 2016)

Een aanrader. We hebben veel te kort in jullie mooie appartement verbleven, komen zeker een keer terug. Van alle gemakken voorzien. De bakker heeft heerlijk brood.
Iris, Marit, Karin en Paul (juli 2016)

Wij, ouders, waren hier al wel een keer geweest, maar onze kids nog niet. Voor 5 vwo en Kunsgeschiedenis is dit verblijf toch wel een mooie les. We hebben echt genoten.
Karlijn, Joost, Sinie en Michiel (juli 2016)

De omgeving van Marina di Massa is fantastisch en de centrale ligging van de casa maakt het allemaal gemakkelijk bereikbaar
Mirjam, Amando, Sophie, Matthijs en Lucas (augustus 2016)

Heerlijk op de fiets tot aan Viareggio. Hier en daar wat drinken en/of eten. Het toerisme bleek niet een massaproduct, maar gebaseerd op kleine sociale netwerken.
Ab, Marcel, Zasney, Bob (augustus 2016))

Casa-Toscana is een heerlijk huis. Zeer compleet. Advies is om er op uit te trekken en weg te blijven van de kust.
Marian, Robert &kinderen (augustus 2016)

Na een week aan het Gardameer gezeten te hebben, zijn we doorgereden naar Casa-Toscana. Het is precies het tegenovergestelde. Het werd een geslaagde vakantie, misschien wel voor herhaling vatbaar.
Fam. Jansen (september 2016)

We hebben een fantastische week gehad en met de huurauto veel gezien van de omgeving.
Petrie & Johan, Marleen & Wim, (oktober 2016)

We hebben genoten van de prachtige omgeving en jullie heerlijke appertement. Veel licht, veel ruimte en natuurlijk de 'boulevard-fiets'; onmisbaar voor de koffie en de bakker. Bedankt dat we hier onze vakantie hebben kunnen doorbrengen"
Arie&Diana, Jochem, Wibe en Elise (april 2017)

Wij hebben een heerlijke week gehad in jullie appartement! Vooral ook leuk om tussen de Italianen te leven en (strand)vakantie te beleven.
Eric, Elien, Tijn, Vere, Eise (juli 2017)

Wat een fijn huis is het toch! De dagen hier alleen maar genoten en mooi weer, meer dan 30'C.
Luuk, Juul, Bas en Paula (juli 2017)

Wat een mooi huis hebben jullie hier. Met 4 kinderen passen we er makkelijk in. De kinderen waren blij met de WiFi (haha) en we waren allen blij met de airco overal, want het was af en toe wel warm, hoor!
Yacia, Meir, Raffi, Natan, Jigel en Nathalie (augustus 2017)

We waren snel gewend en genieten nog steeds. Het huis is geweldig en de omgeving ook, het weer is perfect dus we hebben deze weken ontzettend genoten.
Staphan & gezin (juli 2018)

Het is een gezellig huis. We hebben genoten van de vakantie en het mooie appartement!
John, Wouda en kinderen (augustus 2018)

Recept voor een goede vakantie: een superfijn huis, heerlijke bedden, centraal gelegen.
Anouk, Carin, Ellemarie, Helma, Karen, Sylvia (mei 2019)

Geweldige vakantie geweest voor iedereen hier en erg genoten van dit appartement.
Fabienne, Isa, Jelmer, Jerome, Joonas, Mara, Natasja, Rick (juni 2019)

Al met al: heerlijk verblijf en goed vermaakt. Bedankt voor jullie meedenken en meeleven.
Arie, Marieke, Simon en Anne (juli 2019)

Voorafgaand aan onze vakantie zijn we via de mail en website uitstekend geïnformeerd. Het appartement was van alle gemakken voorzien. Heerlijk! Een fijne uitvalsbasis voor onze uitstapjes. We hebben ons prima vermaakt!
Tineke &Bert, Elyne, Joëlle, Lisanne (juli 2019)

Nadat we na een dag of twee waren geacclimatiseerd en doorhadden hoe fijn alles geregeld is in jullie huis, hebben we ons in het Italiaanse leven gestort. Veel dank voor deze fijne vakantiebestemming!
Yvette, Wil en Maes (augustus 2019)

Voor de tweede keer te gast en een aantal oude bekende bezoekjes op het programma. Maar ook nieuwe bestemmingen bezocht.
Steven &Lisenka (september 2019)

 

Fantastisch appartement, voorzien van alle comfort, er ontbreekt echt niets. Een onverwachte verrassing die ons verblijf nog meer ontspannen maakte. Ruime ruimtes, comfortabele bedden, uitstekende airconditioning, onberispelijke netheid, stipte en snelle communicatie, beschikbaar voor onze verzoeken.

Kortom, Hospitality om als voorbeeld te nemen. Dank jullie!  

Alessandro  cs (juni 2022)

Apartement tres bien.

Pascal (juni 2022)

 

Grazie, we loved every detail of the apartment. 

Sara cs (augustus 2022)

 

Vanwege een internationaal voetbaltoernooi van onze zoon waren we op zoek naar een woning die dicht in de buurt stond van de stadions. Casa-Toscana is een netjes onderhouden woning met een (gelukkig) Nederlandse inrichting zonder teveel stoffen en tierelantijnen. Hierdoor voelden wij ons gelijk thuis! Bij aankomst rook de woning heerlijk fris. Bedankt voor de fijne binnenkomst!

Elvira cs (april 2023)

Het was een mooi appartement dat ik kan 

aanraden. Als ik nog een keer naar deze regio kom, is dit mijn eerste keuze.

Omur cs (mei/juni 2023)

 

Merci pour votre reactivite quand nous avons eu la difficulte avec le cle. Merci pour tout.

Aude cs (juni/juli 2023)

 

Zeer mooi groot appartement met airco, dichtbij 

vele stranden. Met 6 personen verbleven we er heerlijk; we vonden het geweldig.

Hanna cs (uli 2023)

 

Amazing host. Everything was fine, every single 

detail. 

Michelle cs (augustus 2023)

bottom of page